Facebook YouTube

Patkós stúdió

levél ikon 2767 Tápiógyörgye Táncsics Mihály út 41.

telefon ikon +36 30 382 0895

mobiltelefon ikon +36 53 583 544

email ikon patkos[@]patkosstudio.hu

Új munkáink Új munkáink

ÚJ MUNKÁINK

Tanösvények menüpont Tanösvények menüpont

TANÖSVÉNYEK

Kiállítások menüpont Kiállítások menüpont

KIÁLLÍTÁSOK

Játékok menüpont Játékok menüpont

JÁTÉKOK

Grafikai munkák menüpont

GRAFIKAI MUNKÁK

Rólunk menüpont Rólunk menüpont

RÓLUNK

Könyvek

A Patkós Stúdió egyedi, kis példányszámban megjelenő könyveit az igényes grafikai és nyomdai kivitelezés jellemzi. Mindig igyekszünk eleget tenni ügyfeleink kérésének, bármilyen könyvről, kiadványról legyen szó. A könyvek, illetve az azokból válogatott oldalak a borítókra kattintva tekinthetőek meg.

A kis kakas gyémánt félkrajcárja című mesekönyv (2012) Pécsett, a Jakováli-Haszan dzsámiban tekinthető meg, a múzeumpedagógiai foglalkozások alkalmával.

A Petőfi Irodalmi Múzeum megbízásából készült 2012-ben A három mese, amely a Gárdonyi Géza tiszteletére szervezett, A láthatatlan ember arcai című kiállításhoz tartozik. A könyv párja a Három novella, amely az Egri Vármúzeum nagyszabású kiállításához, a Gárdonyi Géza Jubileumi Emlékév alkalmából készült 2013-ban. Mindkét könyvet Gárdonyi világához méltó, elbűvölő illusztrációk gazdagítják.

A fertődi Esterházy-kastély foglalkozásaihoz tervezett könyvhöz Dr. Varga Kálmán írt szöveget, s Mária Terézia Eszterházára történő látogatásának anekdotáját beszéli el.

 

2005-ben jelent meg Szentendrén a Patkós Stúdió gondozásában a Pipagyűjtemény a tápiószelei Blaskovich Múzeumban című kötet. A könyv kreatív grafikai szerkesztésének köszönheti, hogy nem csupán szakszerű felsorolásként értékes, de nézegetése szórakoztató időtöltés lehet a laikusok számára is. A könyv párja a fegyver és lószerszámgyűjtemény, amely szintén a Múzeum anyagát dolgozza föl.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának megbízásából készült könyv a Pál-völgyi-barlangról 2004-ben jelent meg. A Stúdió számára különleges feladat volt a barlangokban készült, speciális fényviszonyokkal és színvilággal rendelkező képek albumba illő, minőségi kidolgozása.

A Palatáblától az internetig című kötet zsámbok község háromszáz éves iskolájának történetét mutatja be. Az iskola történetén keresztül sokféle emberi sorsot követhetünk végig, s közben a politikai, történelmi vonatkozásokról is sokat megtudhatunk.

 

 

A Nappali lepkék című kiadványt a Harmóniában a tájjal projekt keretében készítettük az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság számára. A könyv magyar-angol és szlovén-angol nyelveken is megjelent.

A Madárbarát településfejlesztés fontos információkat közöl a napi madárvédelemről, az oktatásról és a turizmusfejlesztésről, nagyon örülünk, hogy közreműködhettünk a létrejöttében!

A Szauna illatú öblök finn versek magyar fordításait tartalmazza. A különleges hangulatú verseket a finn kultúra rajongója, Péli Árpád fordította.

A Tér-látás című kötet fiatal szociológus hallgatók kutatása Budapestről: hogyan lehetne alakítani, élhetőbbé tenni a várost, mik a benne rejlő társadalmi lehetőségek a 15-20 éves fiatalok szerint.

Új munkáink Új munkáink

ÚJ MUNKÁINK

TANÖSVÉNYEK

KIÁLLÍTÁSOK

JÁTÉKOK

GRAFIKAI MUNKÁK

RÓLUNK

levél ikon 2767 Tápiógyörgye Táncsics Mihály út 41.

telefon ikon +36 30 382 0895

mobiltelefon ikon +36 53 583 544

email ikon patkos[@]patkosstudio.hu