Facebook YouTube

Patkós stúdió

levél ikon 2767 Tápiógyörgye Táncsics Mihály út 41.

telefon ikon +36 30 382 0895

mobiltelefon ikon +36 53 583 544

email ikon patkos[@]patkosstudio.hu

Új munkáink Új munkáink

ÚJ MUNKÁINK

Tanösvények menüpont Tanösvények menüpont

TANÖSVÉNYEK

Kiállítások menüpont Kiállítások menüpont

KIÁLLÍTÁSOK

Játékok menüpont

JÁTÉKOK

Grafikai munkák menüpont Grafikai munkák menüpont

GRAFIKAI MUNKÁK

Rólunk menüpont Rólunk menüpont

RÓLUNK

Kategóriák: Kültéri játékok Kockajátékok Kirakós játékok Memóriajátékok Egyéb játékok

Beszélő tanösvénytábla

A stúdió által készített beszélő, interaktív tanösvénytábla nem csak írásos, hanem hangzó anyaggal is rendelkezik, így az olvasni még nem tudó gyerekek, a vakok vagy az adott nyelvet nem értők is könnyen az információ birtokába juthatnak.

Ezzel megvalósul az információs akadálymentesítés, ami a hagyományos tanösvénytáblák nagy hiányossága.

A beszélő tanösvénytábla további előnye, hogy a látogató aktívan vehet részt a neki megfelelő tartalom kiválasztásában. Fontos, hogy a táblát minden korosztály könnyen és gyorsan használhatja (multiage), nem igényel semmiféle kiegészítő eszközt vagy felügyeletet.

A tábla kül- és beltéren egyaránt használható, az időjárási körülményeknek jól ellenáll, napelemmel működik, így energiafelhasználása kicsi. A napelem további előnye, hogy a megújuló energia alkalmazását példázza – ezzel plusz pedagógiai hatás is elérhető.

 Az általunk kidolgozott módosításokkal a beszélő tábla a következő lehetőségekkel van felvértezve:

- a táblán található szöveg meghallgatható magyar és különböző idegen nyelveken (ez egyben kiegészítő akadálymentesítési funkció vakok számára)
- egy-egy, a táblán elhelyezett kép esetén a szövegben olvasható információkon túlmutató tartalmak közlése (pl. egy madár hangja vagy a képhez szorosan köthető zeneszám, esetleg vers meghallgatása stb.)
- forgatóskocka-játékok alkalmazása, hogy az olvasni nem tudó gyerekek is bevonhatók lehessenek az információközlési folyamatba (újabb akadálymentesítési szint).

Alkalmazási területek: természetvédelmi tanösvények információs táblái, túraútvonalak információs táblái, települési információs táblák, reklámtáblák, múzeumok bemutatótáblái, ökoiskolák és zöld óvodák, nemzeti parkok, szállodák, oktató és információs központok, kiállítási installációk

Beszélő tábla a csornai Tudáscentrumban, Pityerszeren, a Fenntarthatósági oktatósarokban, a Botanikai tanösvényen, a Természet Házában és még sok más helyen!

Beszélő tábla Pityerszeren, a Népi Műemlékegyüttes előttBeszélő tábla a fenntarthatóságról egy óvoda udvaránBeszélő panel beltéren, egy kiállítás részeként
Új munkáink Új munkáink

ÚJ MUNKÁINK

TANÖSVÉNYEK

KIÁLLÍTÁSOK

JÁTÉKOK

GRAFIKAI MUNKÁK

RÓLUNK

levél ikon 2767 Tápiógyörgye Táncsics Mihály út 41.

telefon ikon +36 30 382 0895

mobiltelefon ikon +36 53 583 544

email ikon patkos[@]patkosstudio.hu