Facebook YouTube

Patkós stúdió

levél ikon 2767 Tápiógyörgye Táncsics Mihály út 41.

telefon ikon +36 30 382 0895

mobiltelefon ikon +36 53 583 544

email ikon patkos[@]patkosstudio.hu

Új munkáink Új munkáink

ÚJ MUNKÁINK

Tanösvények menüpont Tanösvények menüpont

TANÖSVÉNYEK

Kiállítások menüpont

KIÁLLÍTÁSOK

Játékok menüpont Játékok menüpont

JÁTÉKOK

Grafikai munkák menüpont Grafikai munkák menüpont

GRAFIKAI MUNKÁK

Rólunk menüpont Rólunk menüpont

RÓLUNK

Királyréti Látogatóközpont

A kiállítás egy részlete

 

 

 

 

2013 novemberében fejeződött be a Királyréti Erdei Iskola új, interaktív kiállításának telepítése, amely a Börzsöny élővilágának sokszínűségét reprezentálja. A Patkós Stúdió a munka kivitelezésében vett részt: látványos és izgalmas installációkkal gazdagítottuk a kiállítóteremben életre kelő börzsönyi világot.

 

 

 

 

A kiállítás egyszerre több korcsoportot képes megszólítani, hiszen az installációk között találunk olyat, ami a kisebbeket köti le hosszabb-rövidebb időre, míg más az idősebb korosztály számára lehet érdekes.

A terem bejárata mellett berendezett gyereksarok kiváló teret biztosít a legfiatalabbak számára a biztonságos játszva tanuláshoz, hiszen olyan eszközökkel találkozhatnak itt, mint például a plafonról lógó mozgatható fekete gólya, de további állatfajokkal ismerkedhetnek meg, ha a gyerekpadokra nyomtatott grafikákat tanulmányozzák.

A gyereksarok sok érdekes játékot rejteget a gyerekek számára

Mennyire ismered a Börzsöny természeti kincseit? – vitrinbe helyezett tárgyakkal, és az alattuk feltüntetett kérdésekkel, válaszokkal tesztelhetik tudásukat a látogatók a tájhasználat szekrénynél, míg a tapogatós szekrény az érzékszerveket hívja segítségül. A szekrény felső részén különféle prémeket lehet tapintani, alul pedig állati testrészeket tapogatni. Ezen az interaktív installáción magyar és Braille felirattal egyaránt szerepelnek a válaszok, így a vakok és gyengénlátók is képesek élvezni a kiállítást.

 

 

A kiállítás egyik legérdekesebb installációja a növényes szekrény, amely a Börzsöny 20 lágyszárú növényét mutatja be kivilágított, áttetsző lapokon, míg az alsó rész tálcás játékai néhány jellemző fásszárúval ismertetnek meg.

 

A Börzsöny a négy évszak változásának tükrében – a négy évszak szekrény – ezt a tematikát dolgozza fel évszakoknak megfelelő hangmontázsokkal, és a hozzájuk kapcsolódó állatok sziluettjével: a kereket forgatva az évszak jellemző állatainak hangjait hallhatjuk, a gombok megnyomásával kell kiválasztani, melyiket. A zöld fény felvillanása jelzi a helyes megoldást.

 

A teremben kapott helyet a különösképp érdekes zootróp, amely fázisrajzok segítségével képes olyan mozgásfolyamatok bemutatására, mint például egy levelibéka ugrálása vagy a nagyfülű denevér lepkevadászata.

 

Az interaktív kiállítás megvalósításában a
Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság megbízásából vettünk részt.

A kiállítást tervezte: Endrődiné Benkő Erika és Tanka Ágnes

 

Nyitva tartás:
hétköznap 9–15 óráig, egyéb időpontban egyeztetés szükséges
hétvégén és ünnepnap 9:30–17 óráig
pénztár zárás: a kiállítás zárása előtt fél órával

zootróp
Új munkáink Új munkáink

ÚJ MUNKÁINK

TANÖSVÉNYEK

KIÁLLÍTÁSOK

JÁTÉKOK

GRAFIKAI MUNKÁK

RÓLUNK

levél ikon 2767 Tápiógyörgye Táncsics Mihály út 41.

telefon ikon +36 30 382 0895

mobiltelefon ikon +36 53 583 544

email ikon patkos[@]patkosstudio.hu