Facebook YouTube

Patkós stúdió

levél ikon 2767 Tápiógyörgye Táncsics Mihály út 41.

telefon ikon +36 30 382 0895

mobiltelefon ikon +36 53 583 544

email ikon patkos[@]patkosstudio.hu

Új munkáink Új munkáink

ÚJ MUNKÁINK

Tanösvények menüpont Tanösvények menüpont

TANÖSVÉNYEK

Kiállítások menüpont

KIÁLLÍTÁSOK

Játékok menüpont Játékok menüpont

JÁTÉKOK

Grafikai munkák menüpont Grafikai munkák menüpont

GRAFIKAI MUNKÁK

Rólunk menüpont Rólunk menüpont

RÓLUNK

Bárka Látogatóközpont, Gyomaendrőd

A panorámakép részlete 1A panorámakép részlete 2A panorámakép részlete 3A panorámakép részlete 4

2015 nyarán nyílt meg a Bárka Látogatóközpont interaktív kiállítása. Központi témája a halászat, amit szöveges, grafikai és különféle interaktív eszközökkel dolgoztunk fel. A kiállítóterembe lépve tanulmányozhatjuk a terepasztalon elhelyezett szoborcsoport és a mögötte látható háttérképet, amelyek a pákászok különös világába vezetnek minket.A terem közepén egy hatalmas (6x3 m) installáció panorámaképe ismertet meg bennünket a Körös élővilágával, amit az interaktív (mozgatható, hallható) elemek és a beépített makettek tesznek még érdekesebbé. Játszani azonban a kiállítás többi részében is lehet, hiszen a terem közepén állványokba építettünk különféle kiállítási elemeket: tili-tolit, forgatható kockákat, forgatós korongokat stb. Gondolva a legkisebbekre, egy gyereksarkot alakítottunk ki, hogy ők is biztonságban és a nekik szánt tartalommal ismerhessék meg a Köröst.
Az élmény- és ismeretszerzés korántsem ér véget a látogatóközpont belső terének végigjárásával: az udvaron vár még egy foglalkoztató tó, amelynek vízi világát kamera használatával tanulmányozhatjuk. A tó mellett felállított fonott vejsze szemlélteti, milyen volt a formája az egykor nagyon gyakran használt halászeszköznek.

A kiállításról a Kandász Travel készített videót.
További információk, nyitva tartás, belépők itt.

Kockaforgató
A terem közepén álló paravánokon többféle interaktív elem segítségével ismerhetjük meg a halászati eszközöket és a Körös élővilágát.A panorámaképen a mozgatható és hallgatható elemek mellett beépített makettek is felfedezésre várnak!A folyószabályozás témakörét a kubikos sarok ismerteti, ahol igazi kubikos talicskát is kipróbálhatunk.Az interaktív térképek a folyószabályozás előtti és utáni időket mutatják be.
A gyereksarokban kedves sámlik, memória és különböző más játékok várják a gyerekeket.A Látogatóközpont udvarán egy kamera segítséágével a tó világát is megismerhetjük.A kiállítótér mennyezetén a Körös vidék madarai repülnekA régmúlt időket a pákász sarok mutatja be egy impozáns grafika és különböző szobrok segítségével.
Új munkáink Új munkáink

ÚJ MUNKÁINK

TANÖSVÉNYEK

KIÁLLÍTÁSOK

JÁTÉKOK

GRAFIKAI MUNKÁK

RÓLUNK

levél ikon 2767 Tápiógyörgye Táncsics Mihály út 41.

telefon ikon +36 30 382 0895

mobiltelefon ikon +36 53 583 544

email ikon patkos[@]patkosstudio.hu