Facebook YouTube

Patkós stúdió

levél ikon 2767 Tápiógyörgye Táncsics Mihály út 41.

telefon ikon +36 30 382 0895

mobiltelefon ikon +36 53 583 544

email ikon patkos[@]patkosstudio.hu

Új munkáink Új munkáink

ÚJ MUNKÁINK

Tanösvények menüpont Tanösvények menüpont

TANÖSVÉNYEK

Kiállítások menüpont

KIÁLLÍTÁSOK

Játékok menüpont Játékok menüpont

JÁTÉKOK

Grafikai munkák menüpont Grafikai munkák menüpont

GRAFIKAI MUNKÁK

Rólunk menüpont Rólunk menüpont

RÓLUNK

Gárdonyi-kuckó

 

 "A látványos installációjú, különleges játékokat, fegyver-másolatokat, öltözetrekonstrukciókat felvonultató sátorral a Gárdonyi emlékévben keltünk útra, hogy népszerűsítsük, kézzelfoghatóvá tegyük a Gárdonyi életmű nagyszerű üzeneteit.

Számos fesztiválon (pl.: Mézeskalács Fesztivál, Gárdonyi Irodalmi Fesztivál, Végvári Vigasságok) élvezhették elsősorban a családok, gyerekek a kuckóban rejlő izgalmas lehetőségeket.

Egerben, Kaposváron és Kiskőrösön szervezett múzeumpeda-gógiai foglalkozásokon mutathattuk be az írói életművet úgy, hogy a diákok interaktív módon lehettek részesei Gárdonyi világának.

Az egyik legérdekesebb darab a sátor központi helyén lévő, forgatható háromszögekből álló torony, melyen Gárdonyi családját, legszebb relikviáit lehet kirakni." – írja Sz. Király Júlia, az egri Dobó István Vármúzeum múzeumpedagógusa.

"Az Egri csillagok című regény miliőjét idézik meg a kuckó berendezési tárgyai, a történelmi puzzle-játékok, a különböző kirakók. Ez utóbbiak több korosztály számára készültek, így

a legkisebbek az egyszerűbb oszlopkirakóval, az idősebbek pedig a vár korszakait bemutató, négyrétegű történelmi puzzle-val próbálkozhatnak. A történelmi terepasztalon számos stratégiai játékon lehetett újra-játszani a regény eseményeit."

Kislány nagy kockavarázzsal

  

 "A tili-toli játékok és egy különleges asztal Gárdonyi titkosírásának megfejtéséhez ad segítséget és teret, az egyedi gyártású és esztétikus kivitelezésű mesesámlik pedig az író eddig ismeretlen, mesék iránti szeretetét idézik fel. Ugyancsak ehhez nyújt segítséget számos, szintén egyedi gyártású mesés és novellás kötet, valamint a memória játék."

Titkosírás tili-toliJáték a memóriával
Az óriás kockavarázs Gárdonyi kézirataival, rajzaival, relikviáival készült el.A négyrétegű puzzle az Egri Vár korszakait dolgozza fel. A kirakó a Gárdonyi korabeli fegyvereket és a katonai viseleteket is bemutatja.

"A kuckó sikere – minden túlzás nélkül állítható – óriási.

A megnyitó ünnepség gyakorlatilag „kudarcba fulladt”. A megnyitóra felkért elöljárók az ünnepi beszédek elmondása helyett birtokba vették a játékokat.

Polgármester, alpolgármesterek, főigazgatók, igazgatók újra gyermekekké váltak, és elmélyültek a kuckó különleges atmoszférájában. Ez az atmoszféra az elmúlt két és fél hónap alatt több mint 10.000 látogatót vonzott. Volt olyan nap Kiskőrösön, hogy 11 osztályt láttunk vendégül."

Új munkáink Új munkáink

ÚJ MUNKÁINK

TANÖSVÉNYEK

KIÁLLÍTÁSOK

JÁTÉKOK

GRAFIKAI MUNKÁK

RÓLUNK

levél ikon 2767 Tápiógyörgye Táncsics Mihály út 41.

telefon ikon +36 30 382 0895

mobiltelefon ikon +36 53 583 544

email ikon patkos[@]patkosstudio.hu