Facebook YouTube

Patkós stúdió

levél ikon 2767 Tápiógyörgye Táncsics Mihály út 41.

telefon ikon +36 30 382 0895

mobiltelefon ikon +36 53 583 544

email ikon patkos[@]patkosstudio.hu

Új munkáink Új munkáink

ÚJ MUNKÁINK

Tanösvények menüpont

TANÖSVÉNYEK

Kiállítások menüpont Kiállítások menüpont

KIÁLLÍTÁSOK

Játékok menüpont Játékok menüpont

JÁTÉKOK

Grafikai munkák menüpont Grafikai munkák menüpont

GRAFIKAI MUNKÁK

Rólunk menüpont Rólunk menüpont

RÓLUNK

Fenntarthatósági oktatósarok sulisoknak és ovisoknak

 

Miért veszélyes a használt olaj a természetre?
Mennyi idő alatt bomlik le egy műanyag zacskó?

Jászberényben egy óvodába és egy iskolába készítettünk interaktív tanösvénytáblákat a fenntarthatóság témakörében. A gyerekek a fenti kérédsekre is megtudhatják a választ, és számos további fontos és érdekes információt szerezhetnek a természetvédelemmel, fenntarthatósággal kapcsolatban.

Más-más táblák készültek az ovis és a sulis korosztálynak, de mindegyiken sok játék és interaktív elem segíti az ismeretszerzést: a memória, a tili-toli, az elfordítható és a felhúzható elemek mellett mágneses gyümölcsöket is találhatunk a táblákon.

Az interaktív táblák között egy beszélő táblát is találunk, amelyen kifejezetten a gyerekek számára megfogalmazott érdekességeket hallgathatunk meg.

 

 A panoráma forgató a szelektív hulladékgyűjtés fázisait mutatja be, a kukától egészen az újrahasznosításig követhetjük az anyagok útját.

Az élelmiszerek táblája az idénynövények fogyasztását hangsúlyozza, a mágneses gyümölcsöket a megfelelő évszak kosarába kell szétválogatni.

A háztartásvezetésről Süni és Elefánt mesél a gyerekeknek, a mosolygó arcok mögött a követendő megoldások olvashatók, a szomorú arcok pedig a pazarló életmódra figyelmeztetnek.

A víz fontosságáról is hallhatnak a gyerekek, s közben a nagyobbak delfines tili-tolit rakhatnak ki, az ovisok pedig memóriázhatnak.

Az oktatósarok a "Maci" Alapítványi Óvodában és a Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Katolikus Általános Iskolában valósult meg. A környezettudatos életmódról olvasson az Ökovidék honlapján!

beszélő tábla panoráma forgatóvalTábla a mágneses gyümölcsökkelKlíma-tábla elfrdítható elemekkelA vízről szóló tábla delfines tili-tolival

További képek
és információk:

Új munkáink Új munkáink

ÚJ MUNKÁINK

TANÖSVÉNYEK

KIÁLLÍTÁSOK

JÁTÉKOK

GRAFIKAI MUNKÁK

RÓLUNK

levél ikon 2767 Tápiógyörgye Táncsics Mihály út 41.

telefon ikon +36 30 382 0895

mobiltelefon ikon +36 53 583 544

email ikon patkos[@]patkosstudio.hu