Facebook YouTube

Patkós stúdió

levél ikon 2767 Tápiógyörgye Táncsics Mihály út 41.

telefon ikon +36 30 382 0895

mobiltelefon ikon +36 53 583 544

email ikon patkos[@]patkosstudio.hu

Új munkáink Új munkáink

ÚJ MUNKÁINK

Tanösvények menüpont

TANÖSVÉNYEK

Kiállítások menüpont Kiállítások menüpont

KIÁLLÍTÁSOK

Játékok menüpont Játékok menüpont

JÁTÉKOK

Grafikai munkák menüpont Grafikai munkák menüpont

GRAFIKAI MUNKÁK

Rólunk menüpont Rólunk menüpont

RÓLUNK

Interaktív tanösvény Baján, a Pandúr-falu Ökoparkban

Folyószabályozás játékosanBográcsozó tanösvénytábla tologatható korongokkal és tili-tolivalMadárlabirintus sok-sok elfordítható lapkával - találd ki, melyik madár csőrét-lábát-lábnyomát-árnyképét-fészkét látod!A panoráma forgatón az ártéri csalitost ismerhetjük meg a négy évszakban
Az Ártéri csalitos interaktív tanösvénytábla

2014 májusában készült el interaktív tanösvényünk Baján, a Nagy-Pandúr-szigeten épült Pandúr-falu Ökoparkban. Az Ökopark többféle látnivalóval: kilátóval, Mezítlábas Sétaúttal, az ártéri környezet szépségeivel és természetesen az interaktív tanösvénnyel várja a  látogatókat.

Minden táblába többféle interaktív elemet terveztünk, hogy a tanösvény bejárása igazi élmény lehessen. Fontosnak tartottuk, hogy a komolyabb témákat is játékosan tudjuk bemutatni, így az erdők jelentőségét és szerepét vagy a folyószabályozás történetét és folyamatát is sok interaktív elemmel ismerhetjük meg.

Újdonság a gabonakert magbemutatója: a plexi kockákba elhelyezett gabonaszemeket a táblába építve ismerhetjük meg. Szintén újdonság a Nagyrét tábla forgatható korongja: a korong kivágásain keresztül háromféle fázisban követhetjük végig az őshonos és az inváziós növények kapcsolatát.

A Madárlabirintus tábla is újdonságot tartogat: maga a tábla több mint 60 elforgatható lapkából áll, ezekkel a környék madarait ismerhetjük meg interaktív, játékos formában. Az oszlopok egy-egy madarat mutatnak be a csőrök, a lábak, a lábnyomok és a fészkek segítségével. A megfejtés az alsó lapkán, fejjel lefelé írva olvasható.

Pihegő tanösvénytábla az erdők jelentőségéről és szerepéről, valamint az erdőket veszélyeztető tényezőkről - játékosan

Az Ártéri csalitos táblán is elforgatható lapkákat találunk, itt egy-egy állatról tudhatunk meg rövid érdekességeket, miközben az erdő szintjeiről és ezek szerepéről olvashatunk.

A tanösvény témái közül nem maradhatott ki a híres bajai halászlé sem, ezt is játékosan ismerhetik meg az érdeklődők. A hagyományos bajai halászléetikett reméljük, hogy újdonság lesz a látogatók számára!
A tanösvényt a Nagy-Pandúr-sziget ártéri részén, közvetlenül a Sugovica partján épült Ökoparkban találjuk, amely teljes egészében június 30-ig fog elkészülni.

Nagyrét: a forgatható koronggal az inváziós és az őshonos növényeket ismerhetjük meg, háromféle fázisbanGabonakert: magbemutató a plexi kockákban, táblába építve

További képek
és információk:

Új munkáink Új munkáink

ÚJ MUNKÁINK

TANÖSVÉNYEK

KIÁLLÍTÁSOK

JÁTÉKOK

GRAFIKAI MUNKÁK

RÓLUNK

levél ikon 2767 Tápiógyörgye Táncsics Mihály út 41.

telefon ikon +36 30 382 0895

mobiltelefon ikon +36 53 583 544

email ikon patkos[@]patkosstudio.hu