Facebook YouTube

Patkós stúdió

levél ikon 2767 Tápiógyörgye Táncsics Mihály út 41.

telefon ikon +36 30 382 0895

mobiltelefon ikon +36 53 583 544

email ikon patkos[@]patkosstudio.hu

Új munkáink Új munkáink

ÚJ MUNKÁINK

Tanösvények menüpont

TANÖSVÉNYEK

Kiállítások menüpont Kiállítások menüpont

KIÁLLÍTÁSOK

Játékok menüpont Játékok menüpont

JÁTÉKOK

Grafikai munkák menüpont Grafikai munkák menüpont

GRAFIKAI MUNKÁK

Rólunk menüpont Rólunk menüpont

RÓLUNK

Tanösvény a szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpont udvarán

Az interaktív tanösvényen a gyógynövények gyűjtéséről és feldolgozásáról is olvashatunk.Az interaktív tanösvény egyik állomásán kipróbálható memória táblaA Látogatóközpont egyik épületeA gyógynövényeket tavasztól őszig csodálhatjuk meg
Interaktív tanösvénytábla a hulladékok csökkentéséről

2014 őszén készült el interaktív tanösvényünk a szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpont udvarán. A tanösvény használati eszközök bemutatásával és interaktív táblák segítségével ismerteti az Ormánság egykori paraszti kultúrájának sokszínűségét.
A tanösvény minden egyes állomása más-más gazdálkodási területet mutat be. A látogatóközpont előtti udvaron megismerhetjük és kipróbálhatjuk a gyógynövény- és gyümölcstermesztés legfontosabb eszközeit, valamint ezek feldolgozására is találunk ölteteket. A gyógynövényes állomás remek alkalmat biztosít a gyerekeknek, hogy különféle játékok segítségével jobban megismerjék az egyes fajokat, a magaságyásokba ültetett növényeket pedig testközelből tanulmányozhatják. Külön állomás foglalkozik a méhészettel, ahol  méhészruhát is fel lehet próbálni.
A látogatóközponthoz tartozó majorban további érdekességek várják a látogatókat: őshonos magyar állatokat láthatnak, valamint egy-egy kiállítótér reprezentálja az állattartás és -feldolgozás egykor használt szerszámait, használati tárgyait. Ugyancsak itt található egy vesszőből font házikó, amely a kosárfonás technikáját és termékeit ismerteti meg.
Díjnyertes látogatóközpont!
2015-ben az Év Ökoturisztikai Létesítménye pályázaton, látogatóközpont kategóriában 1. helyezést kapott!

A szekrényben a gyógynövények gyűjtéséről és tárolásáról olvashatunk, alul a vitrinben pedig a felhasználási módokat láthatjukMilyen tünetre milyen gyógynövény jó? A játék tízféle növénnyel ismerteti meg a gyerekeket.Interaktív tanösvénytábla - nézd meg, mekkora hozzád képest egy madár!
Az állattartás eszközei

További képek
és információk:

Új munkáink Új munkáink

ÚJ MUNKÁINK

TANÖSVÉNYEK

KIÁLLÍTÁSOK

JÁTÉKOK

GRAFIKAI MUNKÁK

RÓLUNK

levél ikon 2767 Tápiógyörgye Táncsics Mihály út 41.

telefon ikon +36 30 382 0895

mobiltelefon ikon +36 53 583 544

email ikon patkos[@]patkosstudio.hu