Facebook YouTube

Patkós stúdió

levél ikon 2767 Tápiógyörgye Táncsics Mihály út 41.

telefon ikon +36 30 382 0895

mobiltelefon ikon +36 53 583 544

email ikon patkos[@]patkosstudio.hu

Új munkáink Új munkáink

ÚJ MUNKÁINK

Tanösvények menüpont

TANÖSVÉNYEK

Kiállítások menüpont Kiállítások menüpont

KIÁLLÍTÁSOK

Játékok menüpont Játékok menüpont

JÁTÉKOK

Grafikai munkák menüpont Grafikai munkák menüpont

GRAFIKAI MUNKÁK

Rólunk menüpont Rólunk menüpont

RÓLUNK

Interaktív élményösvény a Lászlómajorban, Fertő-Hanság Nemzeti Park

Ismerd meg a legelő élővilágát!Fedett, vesszőből font élménypont, belül paddalA vadludak életét forgatható korongokkal ismerhetjük meg.

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Lászlómajor Bemutató Majorságába készítettük legújabb tanösvényünket, amely interaktív tanösvénytáblákkal, fedett, padokkal ellátott élménypontokkal és más érdekességekkel várja a látogatókat.
A Lászlómajor udvarán régi magyar háziállatokat bemutató karámokat találunk, ezek mellett kaptak helyet fedett, vesszőből font élménypontjaink. Az ide beépített interaktív, kétoldalas tanösvénytáblákon a háziállatok mellett a halászattal, a madárvonulással és a Fertő vidék jellemző madaraival, a vadludakkal ismerkedhetünk meg játékos formában.

A kezdőpontnál a Nemzeti Park rendhagyó, interaktív logója kapott helyet, amely bemutatja a logót alkotó három vadlúdfajt. A halászat témájánál halmérővel találkozhatunk, egy fonott vejsze, egy haltartó bárka és egy tapogató segítségével pedig megismerhetjük ezeket a régen gyakran használt halászati eszközöket. A vejsze bejáratánál egy nagy harcsaszobor is várja a gyerekeket!
A vadludak, a Fertő vidék gyakori vendégei két táblán is szerepelnek. Az egyik egy beszélő tábla, amelyen a felnőtt lúd és a kislibák hangját hallgathatjuk, miközben megpróbáljuk a labirintuson keresztül hazavezetni a kislibákat. A másik táblán a vadludak életét követhetjük nyomon: a korongok elforgatásával az évszakokhoz kötődő szokásaikat ismerhetjük meg.

Pihenj árnyékban, közben pedig ismerd meg a vadludak életét!

A madárvonulást szintén egy beszélő tanösvénytábla mutatja be, itt egy térképpel és interaktív elemekkel is szemléltetjük, merre mennek és milyen hosszú utat járnak be egyes madarak.

A Fertő-Hanság Nemzeti Park legelőit és ezek élővilágát háromszögforgatókon ismerhetjük meg, felfedezhetjük például, hogy miért fontos a rackajuhok számára az ürge vagy a fecskék jelenléte.

Az interaktív Nemzeti Park logó egyik oldala......és a másik oldala a ludak képével.
A fedett élménypontok egyik oldalára hajnalka virágokat futtattunk fel.A fonott vejsze bejáratánál egy harcsa várja a gyerekeket.A halmérővel megismerhetjük a Fertő gyarkori halainak méretét.Merre vonulnak a madarak?

További képek
és információk:

Új munkáink Új munkáink

ÚJ MUNKÁINK

TANÖSVÉNYEK

KIÁLLÍTÁSOK

JÁTÉKOK

GRAFIKAI MUNKÁK

RÓLUNK

levél ikon 2767 Tápiógyörgye Táncsics Mihály út 41.

telefon ikon +36 30 382 0895

mobiltelefon ikon +36 53 583 544

email ikon patkos[@]patkosstudio.hu