Facebook YouTube

Patkós stúdió

levél ikon 2767 Tápiógyörgye Táncsics Mihály út 41.

telefon ikon +36 30 382 0895

mobiltelefon ikon +36 53 583 544

email ikon patkos[@]patkosstudio.hu

Új munkáink Új munkáink

ÚJ MUNKÁINK

Tanösvények menüpont

TANÖSVÉNYEK

Kiállítások menüpont Kiállítások menüpont

KIÁLLÍTÁSOK

Játékok menüpont Játékok menüpont

JÁTÉKOK

Grafikai munkák menüpont Grafikai munkák menüpont

GRAFIKAI MUNKÁK

Rólunk menüpont Rólunk menüpont

RÓLUNK

Élményösvény a Budakeszi Vadasparkban

A tanösvénytáblán megnézhetjük, hogy mekkora szarva van egy szürkemarhának, egy rackának, egy bivalynak vagy egy muflonnak.A Szárnyaló állomáson többféle madár sziluettjét figyelhetjük meg a magasban, életnagyságban. Árnyék-sziluettek2016 tavaszán telepítettük a Budakeszi Vadaspark élményösvényét, ahol Pele Pali vezeti végig a látogatót a területen, és sok érdekességet tudhatunk meg általa a Vadaspark lakóiról.

A tanösvényen számos játék, interaktív tanösvénytábla és látványos különlegességek, például életnagyságú szarvas- és madársziluettek várják a gyerekeket és a felnőtteket. 

Életnagyságú szarvas sziluettek mutatják be az állatokat - ha ők nem szeretnének közel menni a kerítéshez


Megismerkedhetünk többek között az etetőre, itatóra látogató és az eget átszelő madarakkal, a beszélő táblák segítségével meghallgathatjuk a Vadasparkban élő állatok hangjait; megtudhatjuk, hogy mi a különbség a szarv és az agancs között, összemérhetjük magunkat a szarvasokkal, és valódi agancsokat is megtapogathatunk.

Lehetőség van ügyességpróbára is, ugyanis a Vadaspark izgalmas játszóteréhez egy ugrópályát építettünk, ahol összemérhetjük ugrótudásunkat a közönséges erdeiegérrel vagy a hiúzzal.

Ha valaki még több izgalomra vágyik, nyomozhat az elrejtett satírozók után, és egy nyomgyűjtő füzet segítségével összegyűjtheti ezeket. (A füzet a Vadasparkban megvásárolható.)

A Budakeszi Vadaspark hangulatos összképe egészült ki ezzel az élményösvénnyel, reméljük, sok család örömére!

Mekkorát ugrik egy hiúz? Az ugrópályán kipróbálhatjuk azt is, hogy mi mekkorát tudunk ugrani.Őz és szikaszarvas életnagyságú sziluettjeTudtad? - Az oszlopon érdekességeket olvashatunk a szarvasokról.Az agancsbemutató táblán valódi agancsokat láthatunk-tapinthatunk, a tábla másik oldalán pedig muflonszarvat ismerhetünk meg testközelből.
Az agancsokat egy sorozatkirakó segítségével is megismerhetjükA memória tábla kedves rajzaiból megtudhatjuk, milyen kincseket rejt az erdő. Ha jól figyelünk, láthatunk elhullajtott agancsot, gombát, gyümölcsöket, sikló levedlett bőrét...A négy Hallgatózó állomáson sok állat hangját meghallgathatjukA lyukakon át megfigyelhetjük a kihelyezett etetőkre és itatókra járó madarakat. A paravánra szerelt táblácskák segítenek az azonosításban.

További képek
és információk:

Új munkáink Új munkáink

ÚJ MUNKÁINK

TANÖSVÉNYEK

KIÁLLÍTÁSOK

JÁTÉKOK

GRAFIKAI MUNKÁK

RÓLUNK

levél ikon 2767 Tápiógyörgye Táncsics Mihály út 41.

telefon ikon +36 30 382 0895

mobiltelefon ikon +36 53 583 544

email ikon patkos[@]patkosstudio.hu