Bácsbokodi Kígyózó tanösvény, Bácsbokod

Forgasd ki a képeket és nézd meg a patak sokféle arcát!
Forgasd a korongokat, és ismerd meg a szitakötőket és a békákat!
Halak kívül-belül
Kirándulj figyelmesen! A természet sok élőlény otthona.
A tanösvény szép természeti környezetben, a víztározó partján kanyarog.

2019 nyarán készült el a Bácsbokodi Kígyózó interaktív tanösvényünk. A 21 állomásból álló tanösvényen megismerkedhetünk a Kígyós-patak és völgyének természeti kincseivel, helytörténetével. Olga, a nagy kócsag instruál a feladatokban és avat be az érdekességekbe.

Segítségével kirakhatjuk a Kígyós-patak különböző szakaszainak grafikáját, ahonnét az is kiderül, hol érzi jól magát a barázdabillegető. Pihenésképp kacifántos mezsgyelabirintuson keresztül juttathatjuk a rókát ivóvízhez, de ha kedvünk tarja, megtapogathatjuk a vidra lábnyomát, vagy akár a denevérek bőrébe is bújhatunk. Profi horgászokká válhatunk, akik nem csak a szükséges eszközöket, de a halak anatómiáját is jól ismerik. Ha a túra végén teázni támadna kedvünk, remek tippeket kaphatunk a környék gyógynövényeiről, így garantált a testi és lelki feltöltődés.

A helyszín páratlan, a témák érdekesek, így mindenkit arra bíztatunk, ha teheti, látogassa meg a tanösvényt, és töltsön el egy kellemes napot a Bácsbokodi-víztározó közelében.

Gyógynövények úton-útfélen
Vezesd az állatokat a biztonságos területre!
Búbos tyúkól - Bácsbokod népi építészetének jellegzetessége
Ismerd meg a nádszál lakóit! Ugye, milyen sokan vannak?
További képek
és információk: