Fenntarthatósági oktatósarok sulisoknak és ovisoknak

 

Miért veszélyes a használt olaj a természetre?
Mennyi idő alatt bomlik le egy műanyag zacskó?

Jászberényben egy óvodába és egy iskolába készítettünk interaktív tanösvénytáblákat a fenntarthatóság témakörében. A gyerekek a fenti kérédsekre is megtudhatják a választ, és számos további fontos és érdekes információt szerezhetnek a természetvédelemmel, fenntarthatósággal kapcsolatban.

Más-más táblák készültek az ovis és a sulis korosztálynak, de mindegyiken sok játék és interaktív elem segíti az ismeretszerzést: a memória, a tili-toli, az elfordítható és a felhúzható elemek mellett mágneses gyümölcsöket is találhatunk a táblákon.

Az interaktív táblák között egy beszélő táblát is találunk, amelyen kifejezetten a gyerekek számára megfogalmazott érdekességeket hallgathatunk meg.

Embed Fenntarthatósági oktatósarok sulisoknak és ovisoknak
beszélő tábla panoráma forgatóval
Tábla a mágneses gyümölcsökkel
Klíma-tábla elfrdítható elemekkel
A vízről szóló tábla delfines tili-tolival

A panoráma forgató a szelektív hulladékgyűjtés fázisait mutatja be, a kukától egészen az újrahasznosításig követhetjük az anyagok útját.

Az élelmiszerek táblája az idénynövények fogyasztását hangsúlyozza, a mágneses gyümölcsöket a megfelelő évszak kosarába kell szétválogatni.

A háztartásvezetésről Süni és Elefánt mesél a gyerekeknek, a mosolygó arcok mögött a követendő megoldások olvashatók, a szomorú arcok pedig a pazarló életmódra figyelmeztetnek.

A víz fontosságáról is hallhatnak a gyerekek, s közben a nagyobbak delfines tili-tolit rakhatnak ki, az ovisok pedig memóriázhatnak.

Az oktatósarok a "Maci" Alapítványi Óvodában és a Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Katolikus Általános Iskolában valósult meg.

További képek
és információk: