Gyereklabor, Növényi Diverzitás Központ, Tápiószele

A kiállítás előterében a vidék őshonos növényeivel és a belőlük készített használati cikekkkel ismerkedhetnek
A magokat először kii kell válogatni, majd a megfelelő formába tenni!
Melyik növényből milyen eszköz készül?
Az előtérben színes padokon foglalhatnak helyet a gyerekek.

A Növényi Diverzitás Központban elkészült gyereklaborral a legkisebbeknek szerettünk volna élményeket adni. A kiállítás inkább egy játékos foglalkoztatóra hasonlít, a magok begyűjtését, válogatását, csíráztatását egy-egy interaktív feladat segítségével ismerhetik meg a gyerekek.

Az előtérben látható két nagy rajzon megismerhetjük többek között a gyógy- és fűszernövényeket, valamint megtudhatjuk azt is, mit használtak régen a kefe vagy a kosár készítéséhez, vagy hogy melyik növénnyel jelölték meg a bárányokat. A képek alatti fiókokban a rajz növényeihez kapcsolódva szárított, illatos gyógynövények, használati tárgyak és egy játékos ujjnyomda is várja a gyerekeket.

A kiállításon egy praxinoszkóp is helyet kapott, amelynek forgatásával egy növény életét követhetjük végig a csírázástól a mag elhullásáig.

A gyereklabor melletti teremben a Növényi Diverzitás Központ egy korábban elkészült kiállítását is meglátogathatjuk, amely szintén a növények és a magok világát mutatja be, már az iskolás és a felnőtt korosztály számára: Magtól magig.

Melyik növényt mire használhatjuk? A játékos kártyák segítenek megismerni a gyakori gyógy- és fűszernövényeket.
A nagy képek alatti fiókok további érdekességeket rejtenek.
Egy gyógynövény a fiókból...