Nemzeti Botanikus Kert, Vácrátót - Pannon Magbank kiállítás

 

A Vácrátóti Botanikus Kert udvarán található Berkenye Ház ad otthont a Pannon Magbank interaktív kiállításnak, amely célja, felhívni a figyelmet arra, mért sürgető feladat, és milyen módszerekkel lehetséges őshonos növényfajaink magbegyűjtése.

 

 

Forgatsd össze helyesen az egy növényhez tartozó virágot, termést, magot és a hozzájuk tartozó fajleírást! Ha segítségre van szükséged, figyeld a kockák sarkában található levélsziluetteket.

Óriás kockaforgató
Már az udvaron megkezdődhet a játszva tanulás.
A Pannon Magbank kiállítás egyik legszórakoztatóbb eleme.
Fontosabb-e az egyik faj a másiknál?
Maggyűjtő állatfajok.

 

Az egyéni és csoportos foglalkozáshoz egyaránt alkalmas panel vizuális, interaktív és audio elemekkel prezentálja a Pannon Magbank célját, feladatát.

Kik gyűjthetnek magokat? Milyen magokat kell gyűjteni? Honnan gyűjtik a magokat? Mindenre választ kapsz a panel felső részének képregényes grafikájáról. A panel alsó részéről pedig azt is megtudhatod, kik a föld alatti magfuvarozók.

Mit gondolsz, hány magot tartalmaz a kocka?
Mit rejthet a doboz?

 

A magokat tartalmazó kockák, a dobozba zárt magszobrok és a magpárosító játék is újabb növényfajokkal ismerteti meg az érdeklődőket.

A Botanikus Kert partnerintézményében is hasonló témában készítettünk hasonlóan interaktív kiállítást: Magtól magig a Növényi Diverzitás Központban Tápiószelén

Magpárosító