Rólunk írták

 Dr. Németh Csaba – általános igazgatóhelyettes
Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság

Patkós Gábort úgy ismertem meg, hogy eljött hozzám Kőszegre, beszélgetni kezdtünk, és egyszer csak azon vettük észre magunkat, hogy már dolgozunk. Azóta is. Ő és munkatársai mindig akkor adtak új lendületet a közös munkának, amikor arra a legnagyobb szükség volt. Ha valaki kreatív, de földön járó vállalkozót keres és szereti, ha a saját munkájára igényes kivitelező vele együtt örül a sikernek, akkor személyében megtalálta, akit keresett.

Az Őrség élővilága kiállítás, Őriszentpéter, 2018
Pilisi Len Látogatóközpont, Pilisszentiván, 2020

Füri András – igazgató
Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság

Patkós Gábor úrral és az általa vezetett stúdióval a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság folyamatosan, sikeresen dolgozik együtt. Az egységes arculat alá rendezett kiadványcsaládunk számos darabja készült a közreműködésével, és az ma már elmondható, hogy a legidőállóbb kültéri információs tábláink is nála készültek. A Pál-völgyi-barlangról szóló, album jellegű könyv a fotóanyag egyedi színvilága miatt és a szerkesztés komplexitása miatt komoly kihívást jelentett, de az eredmény kifogástalan lett. A tökéletes fotó elkészítése vagy megtalálása, a témához illő tematikus térkép megszerkesztése, korábbi anyagok aktualizálása és bármi, amit a digitális grafika lehetővé tesz, az a Patkós Stúdióban magas színvonalon megvalósul. A munkák során napi többszöri egyeztetés zajlik. Reggeltől akár késő estig korrektúrapéldányok, térképek, szövegek százai áramlanak elektronikus formában a megrendelő és a kivitelező között. Valójában a megrendelő lelkiismeretességén áll, hogy a termék végül megfelel-e a legmagasabb elvárásoknak. A teljesítési határidőket a Patkós Stúdió mindig pontosan betartotta.

Botanikai tanösvény, Blaskovich Múzeum, 2008

Gócsáné dr. Móró Csilla – múzeumigazgató

Blaskovich Múzeum

A tápiószelei Blaskovich Múzeum és a Patkós Stúdió együttműködése az 1990-es évek elejére nyúlik vissza. Az eltelt majd' két évtized alatt készített hat könyv, ismertető füzetek, leporellók, színes szóró- és képeslapok bizonyítják, hogy a stúdió megbízható és magas színvonalú munkát végez. A stúdió gondozásában készült könyvek méltók a Blaskovich Múzeum páratlanul gazdag műkincsállományához. 
A Blaskovich-kúria tárgyaihoz készített interaktív játékok, valamint a kúriakert természeti értékeit bemutató Botanikai tanösvény országos elismerést aratott. A múzeumkertben kialakított tanösvény a hozzá készítetett kiadványokkal (sétálófüzet, memóriajáték, puzzle) 2009-ben elnyerte a Múzeumpedagógiai Nívódíjat, majd a tápiószelei Blaskovich Múzeum 2010-ben megkapta a Vendégbarát Múzeum kitüntető címet. A tápiószelei múzeum által elért sikerekhez nagymértékben hozzájárultak a Patkós Stúdió által végzett munkák. Ezért is ajánlom a tápiószelei múzeum partnerét, a Patkós Stúdiót.

Szabóné Ronkó Erzsébet – oktatási szakreferens
Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság

Patkós Gábort akkor ismertem meg, amikor kollégáinkkal részt vettünk az MME farmosi békamentési akcióján 2011 tavaszán, majd ezt követően meglátogattuk a Patkós Stúdiót. Az ötletes játékokat, interaktív táblákat, kirakókat alkalmasnak találtam arra, hogy élményszerű ismeretszerzést nyújtsanak a Kiskunsági Nemzeti Park látogatóinak is. Először mesesorozatunkhoz készültek puzzle-ök, védett és fokozottan védett, Kiskunságban élő fajokról és élőhelyekről. A játékok hamarosan a hozzánk látogató csoportok kedvenceivé váltak. Ezt követően Patkós Gáborral együttgondolkodva, az Ő és munkatársainak kreatív ötleteivel valósultak meg azok az interaktív táblák, melyek a Természet Háza emeleti kiállítóterében várják a természetet szerető és védő gyerekeket és felnőtteket. Sikerült közösen megtalálnunk az adott térbe illő formát, a megjelenített tartalomhoz legjobban illő interaktív elemeket, melyek egyaránt kiszolgálják a csoportok, az egyének és a családok igényeit. A táblák esztétikusak, az ismeretek megszerzéséhez az érdeklődő aktív közreműködésére van szükség, élményhez juttatják az idelátogatókat.

Tanösvénytábla, Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság