Tápiószele, Növényi Diverzitás Központ - Magtól magig

Tápiószelén, a Növényi Diverzitás Központban 2012 óta látogatható a Magtól magig című interaktív kiállításunk.

A kiállítás a szibériai nőszirom egy magján keresztül a növények és a biodiverzitás fontosságát mutatja be sok játékkal és játékos feladattal.

A paravánok egyedi rajzai, szakszerű leírásai és játékai reméljük, hogy mindenkinek maradandó élményt és valódi tudást nyújtanak.

Három plexi korong forgatásával virágok részleteiből rakhatjuk össze az egész növényt. A korongokat a tábla két oldalán lehet forgatni

Honnan jöttek Magyarországra? Sok növényünk nem őshonos. A játék megmutatja, melyik növénynek mi az őshazája. A korongok mágnessel tapadnak a táblára.
A gyerekeknek egy külön részt alakítottunk ki: vidám szőnyeggel, sámlikkal, kockákkal, memória játékkal és sok más érdekességgel.

Gyereksarok
Gyereksarok

A gyereksarok gyönyörű 4 évszak grafikája az ablakot díszíti. A kiállítás egy volt ebédlőhelyiségben épült, így 3 ételkiadó ablak is található a teremben. Ezeket az ablakokat a kiállítás szerves részévé akartuk tenni, ezért helyeztünk képeket eléjük. Hogy az ablak-hatás megmaradjon, a rajz olyan, mintha ablakból néznénk ki.


A kiállítás hétfőtől péntekig 8-16 óráig ingyenesen látogatható. Előzetes bejelentkezés szükséges: +36 53 380 070,  info@rcat.hu